Saltar al contenido

Sobre mi

SOBRE DAMIÁN RUIZ

Damián Ruiz

Director de l’IPITIA (Institut Psicològic Internacional de Barcelona)
Professor de l’màster de psicologia analítica de l’Institut Jung i de la UAB
Va ser professor associat de el Departament de Personalitat de la Facultat de Psicologia de la UB
Autor de dos llibres de psicologia: «Com deixar, o fer que deixi, la cocaïna.» (Ed.Áltera) i «Alliberar el mico, rescatar la princesa» (Ed.Oriocc), de diverses obres literàries així com de desenes d’articles en diferents mitjans de comunicació.
Ha tractat pacients a nivell internacional, persones vingudes a la seva consulta de Barcelona de diferents parts de món per fer un treball terapèutic intensiu especialment casos greus i assumits com crònics o irresolubles pel seu entorn mèdic-psicològic.
Vaig néixer a Barcelona, ​​al novembre de 1964, al barri de Sant Antoni. Em vaig llicenciar en Psicologia a la Universitat de Barcelona, ​​en la qual posteriorment vaig fer un postgrau, i de la qual vaig ser professor associat (gràcies Dra. Mercedes Torres per l’oportunitat i el suport), posteriorment vaig iniciar la meva formació com Analista junguià, que va incloure un Màster en Psicologia Analítica a la Universitat Ramon LLull de Barcelona. Actualment sóc membre de l’Institut Carl G. Jung de Barcelona i de la IAAP (International Association for Analytical Psychology).

En la meva època d’estudiant vaig llegir «L’origen de les psicosi» de Jung i va ser tal la impressió que em va produir que vaig decidir seguir aquesta línia teòrica fins que em vaig convertir en analista.

M’agrada escriure teatre (s’han estrenat professionalment algunes de les meves obres), la fotografia, l’art contemporani, el cinema i els musicals, especialment els clàssics. Practico boxa, poc però ho faig. Sóc pescetariano (ovolactovegetarià més peix), entre altres raons per una qüestió d’ètica cap als animals.

Crec en la llibertat econòmica, en la igualtat d’oportunitats, en un país amb institucions fortes i en la justícia social. Em preocupa la pobresa i la discriminació de les persones, sigui quin sigui el motiu.

París i Nova York són les meves ciutats preferides, però admiro profundament la cultura i la societat britànica.

Defenso a l’individu (per això escric aquest apartat) i a la seva capacitat de crear la seva pròpia vida i treballar sobre el seu destí, així com en la seva pertinença a comunitats on se senti lliure i respectat, sigui aquesta la família o altres de lliure elecció.

Però per sobre de tot el que més m’apassiona és ajudar les persones a sortir de l’patiment psíquic i emocional, i crec que la meva capacitat de lliurament i implicació és considerable. No jutjo les vides ni les idees, que poden ser completament oposades a les meves, i només les qüestiono si generen dolor o desequilibri tant a la mateixa persona com als altres.

Sóc creient no practicant i, encara que és difícil justificar la idea de Déu, tinc una fe prou forta com per no haver-ho qüestionat en cap circumstància però, evidentment, mai tracte de convèncer d’això a ningú.

Sóc bilingüe espanyol-català, i parlo francès i anglès.

Guitard, 45, 3º 08014, Barcelona – España
Tel. (+34) 669 868 814
info@damianruiz.eu

Total Page Visits: 36 - Today Page Visits: 1
Abrir chat
Más información sobre Terapia Presencial